Делото за убийството на двамата полицаи в Бургас, ударени от автобус

...
Делото за убийството на двамата полицаи в Бургас, ударени от автобус
Коментари Харесай

Разпитват 111 свидетели по делото за убитите полицаи от автобус с мигранти в Бургас

Делото за убийството на двамата служители на реда в Бургас, ударени от рейс с мигранти, стартира всъщност година и девет месеца след случая.

Сирийският жител Омар Абдан е упрекнат за причиняването на гибелта на униформените. По време на процеса всъщност, който ще стартира на 24 юни, ще бъдат разпитани всички 111 очевидци и 19 движимости лица.

Адвокатът на подсъдимия сириец - водач на автобуса, изиска намаляване на обвиняването. „ Считаме, че действието не е осъществено съзнателно ”, съобщи бранителят Калин Янев. „ Клиентът ми не е желал допускането на гибелта на двамата чиновници - той прави избавителна маневра, за да избегне удара с полицейския автомобил. Не е спрял, защото е мислел, че ще го убият ”, добави юристът.

Защитата на фамилията на Градев, съобщи изрично, че прокуратурата е решила, че закононарушението е съзнателно. „ Ние ще пазиме тази теза до края на правосъдния развой. Няма по тежко закононарушение от това да убиеш двама почтени служители на реда, които извършват служебния си дълг, напълно съзнателно и невъзмутимо ”, съобщи Петър Димитров.

Майката на единия от починалите служители на реда - Керана Градева, настоя за доживотна присъда, без пробация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР